Yritys

YRITYS

Perinnekorjaaja on Riihimäellä toimiva yritys, joka on erikoistunut vanhojen rakennusten siirtoihin, korjauksiin ja ylläpitoon sekä suunnitteluun, joka olennaisesti liittyy vanhan talon korjaamiseen. Toiminta-alueemme on eteläinen Suomi.

Olemme ahkeroineet vuodesta 1995 alkaen. Kokemusta on kertynyt sadoista isoista ja pienistä projekteista, erilaisista perinnemateriaaleista ja vanhoista työtavoista. Vuosien aikana olemme kartoittaneet parhaat perinnemateriaalien ja tarvikkeiden valmistajat sekä osaavat tekijät erikoistöihin, joita emme itse tee.

Teemme kokonaisurakointia, jolloin vastaamme rakentamisen/korjaamisen lisäksi mm. projektin aikataulutuksesta, budjetoinnista, työnjohdosta, tarvikkeiden hankinnasta, suunnittelusta ja luvista. Esimerkkinä tällaisesta projektista on hirsitalon siirto uuteen paikkaan. Projekti sisältää satoja eri työvaiheita ja tuhansia työtunteja ennen kuin talo on uudessa paikassa käyttökunnossa.

Teemme myös osaurakoita, joilla tarkoitamme yleensä pieniä, lyhytaikaisia ja tarkasti rajattuja työsuoritteita. Esimerkkinä tällaisesta projektista on paanukaton uusiminen, ikkunoiden kunnostus tai vaurioituneiden hirsien vaihtaminen.

Vanhan talon korjaamista ei kannata pelätä. Perinteiset rakennusmenetelmät ovat meille tuttuja, tietoa on paljon tarjolla ja aina kannattaa hetki tuumata – suunnitteluun käytetty aika tuottaa hyvän lopputuloksen.

Tunnemme ammattiylpeyttä ja työn iloa. Emme osallistu projekteihin, joissa vanha talo ”modernisoidaan” pilalle uusilla rakennustarvikkeilla ja työmenetelmillä  ja unohdetaan samalla talon historia. Niinpä… Jos haluaa upouuden talon nykyaikaisilla hienouksilla, sellainen pitää rakentaa alusta alkaen. Vanhat talot kannattaa jättää niiden iloksi, jotka niitä haluavat ja osaavat korjata ja joilla on sydämenpaloa ja kärsivällisyyttä ylläpitää niitä.